Tuinzaal

In 1830 veranderde het voormalige Agnietenklooster in een kazerne. Utrecht was op dat moment een belangrijke garnizoensplaats. Voor de paarden van de eenheid werd een stallencomplex gerealiseerd. Toen de kazerne uiteindelijk een museale bestemming kreeg, ontstond de Tuinzaal, een tentoonstellingsruimte. De Tuinzaal is verbouwd tot een multifunctionele evenementenruimte, die met respect voor het verleden vernoemd is naar de ‘oorspronkelijke’ Tuinzaal. De Tuinzaal, naar ontwerp van Soda+, is fris en modern, maar de zaal behoudt de karakteristieke monumentale uitstraling.

Tuinzaal - Karakteristiek & Inspirerend

De Tuinzaal bestaat uit de Tuinzaal Beneden, de Tuinzaal Boven en de Boardroom. De ruimtes zijn ingericht met meubilair van Hay en zijn ontworpen door Ronan & Erwan Bouroullec.

 

 

De zalen kunnen zowel separaat als in totaliteit gehuurd worden. De Tuinzaal Beneden is perfect voor ontvangsten en presentaties, de Boardroom is een uitstekende ruimte voor uw spreker of breakoutroom. De Tuinzaal Boven biedt een goede setting voor een vergadering of presentatie.

Optie aanvragen

Bekijk welke locaties het Centraal Museum nog meer te bieden heeft

Naar het zalenoverzicht